Over ons

LOS – VAST bestaat uit gediplomeerde en gemotiveerde LOTUSslachtoffers. Onze vereniging is gevestigd in Hardenberg en onze leden komen uit geheel Overijssel. Professionaliteit staat hoog in het vaandel, maar ook het plezier in het uitbeelden en het assisteren in de training van hulpverleners. Door training en scholing verbeteren wij ons voortdurend.

We grimeren onszelf en onze wonden zodanig zodat er een geloofwaardig beeld ontstaat van de ziektebeelden. Ook zorgen wij voor goed acteerwerk met mooie grime en leveren een bijdrage aan het welslagen van een oefening, training of cursus. Hierdoor kan de hulpverlener zijn vaardigheden vergroten, zodat men in een acute noodsituatie professioneler kan handelen.

Ontstaan LOTUS Los-Vast

In 1983 is de Kring Los-Vast opgericht door Inus Ijpelaar en Jan Smit. Twee enthousiaste mensen die opgeleid waren tot LOTUSslachtoffer. Ze zagen in dat een goed opgeleid LOTUSslachtoffer tot toegevoegde waarde kan zijn voor de opleidingen voor hulpverleners.

Door de jaren heen zijn er veel mensen opgeleid tot LOTUSslachtoffer. Inus Ijpelaar de grote spil van de vereniging is nog steeds actief als LOTUSslachtoffer en instructeur en leidt hij nog steeds mensen op. Enthousiast geworden en wil jij ook graag meedoen in de wereld die LOTUS heet? Neem contact met ons op via het contactformulier, dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Wij werken samen met de landelijke organisatie LOTUS

We spelen onder andere voor

\
EHBO
\
Brandweer
\
Ambulance
\
Rampen oefeningen
\
Ziekenhuizen
\
BHV

Ons bestuur

LOTUS Los-Vast bestaat uit 4 bestuursleden en 15 leden.

Wil jij ook graag een gediplomeerde LOTUSslachtoffer worden? Meld je dan aan via ons contactformulier. Dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Inus Ijpelaar

Voorzitter & lotusinstructeur

Mirna Smit-Plasman

Secretaris

Ellen Alfring-Jasper

Coördinator & lotusinstructeur

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de wereld die LOTUS heet? En ben je in bezit van een geldig EHBO diploma? Dan is onderstaande wellicht iets voor jou!

 

In het seizoen 2023/2024 willen wij weer een opleiding starten tot LOTUS slachtoffer. Je wordt opgeleid volgens de normen van de organisatie LOTUS wat garant staat voor kwaliteit en professionaliteit. Je kan zelf inschrijven voor deze opleiding en zodra er voldoende deelname is, word je uitgenodigd voor een informatieavond. Op deze avond zullen we je informatie geven over de opleiding.

De praktische zaken komen aan bod:

  • Wat zijn de kosten?
  • Hoeveel tijd gaat deze opleiding in beslag nemen?
  • En vooral wat wordt er van jou verwacht zodat jij een succesvol LOTUS slachtoffer kan worden.

Maar ook zullen we alvast een tipje van de sluier oplichten zodat jij ook net zo enthousiast wordt als wij! Meld je aan via het formulier hieronder.

Namens de instructeurs Inus Ijpelaar, Geke Hofsink en Ellen Alfring

Aanmelden Informatieavond Lotusopleiding '23/'24

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Privacy(Vereist)

Aanvraag indienen?

Wij maken, in overleg, afspraken over de invulling en uitvoering van de oefensituaties. Vul ons aanvraagformulier in en uw aanvraag wordt zo snel mogelijk behandelt. Hebt u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen via onze contactgegevens.